Blogs

Terug naar overzicht

Wat is een haartoner en is het iets voor mijn kapsel?

DSC08429.jpg

Wat doet een toner voor mijn kapsel?

Als je regelmatig naar de kapper gaat om je haren te laten kleuren, dan is de kans groot dat je al eens gehoord hebt over toner. Maar wat is toner nu eigenlijk en wat doet het precies voor je haren? Opdat jij volledig op de hoogte bent van wat we zoal op je haar zetten tijdens het kleurproces, licht het team van High Hair de vraag vandaag met plezier voor je toe. 

De ideale kleurcorrectie

Een toner wordt bijna altijd aangebracht op gebleekt haar. We wenden ons ten gevolge dan ook vaak tot toners na het uitvoeren van een verfijnde balayage of na een volledige ontkleuring van je haren. Dit om je haar een egale tint te geven, of om de ongewenste oranje of gele tinten die bijna altijd ontstaan na het bleken van de haren te neutraliseren.

Een toner is met andere woorden de perfecte ondersteuning voor een zorgvuldige kleurcorrectie van je haren. Zo kan je meteen stoppen met die paarse shampoo’s te gebruiken in de douche. Geweldig toch?

DSC08465.jpg

DSC08507.jpg

Van icy blonde tot bronde

Bij High Hair gebruiken we verschillende toners van topmerken, afhankelijk van het kleureffect dat jij met je kapsel wil bereiken. Ga jij voor icy blonde, dan gebruiken we toners die paarse of eerder koele, assige kleurpigmenten bevatten. Droom jij daarentegen van een warm blond in je haren? Dan gebruiken we toners waar we gouden of zelfs karamelkleurige pigmenten aan toevoegen.

Van prachtige zomerse haarkleuren zoals honingblond tot bronde (een natuurlijke mix van een blonde en bruine haarkleur): met onze hoogkwalitatieve toners geven wij je haren bij High Hair die finishing touch waar jij van droomt.

Een nauwkeurig proces

Wist je dat je met toners geweldig kunt combineren? Soms brengen we de toner eerst aan op je haarwortel, voor een intens kleurresultaat, en pas na een tijdje op de middelste haarlengtes voor een zachter effect. Op het einde komt de toner dan pas op je haarpunten: we willen deze punten, waar minder geel pigment in zit, zo blond mogelijk laten. Bovendien zijn de uiteindes van je haren dikwijls gevoeliger, waardoor ze sneller de kleurtoners opnemen.

DSC08847.jpg

In 20 minuten ben je geholpen

Dit alles gebeurt in 1 kleurbehandeling van maximum 20 minuten. Je bent dus snel geholpen. Toch geven we je ook graag mee dat een toner niet permanent is en na verloop van tijd kan vervagen. De regelmaat waarmee jij je haren wast heeft bovendien invloed op hoe lang je toner blijft zitten. Was je je haar vaker, dan is het niet vreemd dat je je toner regelmatig moet bijwerken om je ideale kleur te behouden.

Ten slotte zit er geen ammoniak in deze vloeibare kleuring: het is als een haarkleur die denkt dat ze een conditioner is. Ideaal dus voor een tussentijds kappersbezoek! Je boekt een tonerbehandeling bij High Hair samen met een snit en brushing. Et voilà: je haren zijn helemaal opgefrist en glanzen weer prachtig.

DSC08721.jpg

Boek nu je volgend kappersbezoek bij High Hair in

Wij geven je graag advies op maat over onze professionele kleurbehandelingen en kijken daarbij altijd naar de tint van je huid, je oogkleur en unieke gelaatstrekken. Zo past je nieuwe kapsel perfect bij jouw gezicht. Boek alvast een afspraak voor je volgende kappersbezoek. Wij verwelkomen je graag bij High Hair!