Blogs

Terug naar overzicht

Een face framing balayage: de trend van 2023

airtouch-hair-stylist-makes-bouffant-using-comb-thin-strands-shatush-technique-hair-lightening.jpg

Wat is een face framing balayage?

De face framing balayage, een haarkleurtechniek waarbij de voorste lokken van je haar subtiel worden opgelicht, is tegenwoordig weer helemaal in. Het gaat om een zeer trendy highlight-stijl, die niet alleen je blonde haarkleur opfleurt maar ook je gezichtstrekken positief laat knallen. Zo zie je er minder moe uit: het is als het ware make-up voor je haar. Blond wordt bovendien vaak geassocieerd met de zomer, en worden we daar niet allemaal gelukkig van?

Hoe gaat een face framing balayage in zijn werk?

Bij een face framing balayage werken we met blondeerproduct en ‘verpakken’ we je lokken vervolgens in zilverpapier, om zo verfijnd mogelijk te werk te gaan. Bij de plaatsing van deze balayage is het belangrijk om rekening te houden met de natuurlijke inplanting van je haren aan de haargrens. Zo zorgen onze haarspecialistes er namelijk voor dat je uitgroei amper tot niet opvalt, wat zeker het geval is wanneer je voor superfijne, opgelichte babylights kiest.

Money piece

De face framing balayage wordt ook wel eens een money piece genoemd, omdat je met deze highlights snel een nieuwe look creëert die veel blonder is aan het aangezicht. Dit komt vooral tot zijn recht wanneer je curtain bangs laat knippen: een pony waarbij je haren vooraan veel meer in laagjes zijn geknipt. Zo geeft de face framing balayage een lift aan jouw ‘gordijnbles’, zoals de curtain bangs wel eens in de volksmond genoemd worden.

DSC07869.jpg

Waarom is een face framing balayage zo populair?

Een van de grootste troeven van een mooie face framing balayage is dat het een low-maintenance look is. Je kunt dus meer tijd tussen je kappersbezoeken laten, wat je minder kost, en je hebt langer plezier van je haarkleur. De ideale basishaarkleur om een face framing balayage in te zetten, is van nature zeer lichtbruin tot lichtblond haar.

DSC08529.jpg

Een tip van onze experts

Een extra tip van onze kapsters: combineer je face framing balayage met een toner. Dit licht de haarkleur aan je gezicht op en frist meteen ook de rest van je bestaande balayage op. Dé ideale techniek dus om je oude balayage perfect in te blenden met je nieuwe balayage. 

Boek nu jouw face framing balayage in!

Wil jij enkele frisse, lichtgekleurde blonde lokken laten zetten die mooi rondom je gezicht vallen, en die eruit zien alsof je net op vakantie bent geweest naar een zonnig land? Dan is de face framing balayage echt iets voor jou. Neem dus gerust contact op met de expertes van High Hair voor jouw kappersbezoek, en begin almaar te dromen van je zomerse haren.