Blogs

Terug naar overzicht

Root shadow: het aanstippen van je haaraanzet met toner

Vind jij de aanzet van je nieuwe balayage storend en niet naturel genoeg? Dan is een ‘root shadow’ iets voor jou. Hierbij versmelten onze haarspecialistes jouw pas gezette highlights meer met je natuurlijke haarkleur. Zo groeit je balayage mooier uit en heb je minder onderhoud aan je blonde lokken. Lees hier meer!

Afbeelding2.jpg

Shadow roots: uitgelegd door een professional

Bij shadow roots creëren we, zoals de benaming reeds prijsgeeft, een schaduw bij de haaraanzet door op je haarwortels een toner aan te brengen. Daarbij kiezen we steevast voor een donkerdere tint, opdat je balayage natuurlijker oogt en mooier uitgroeit.

Om deze ‘kleine slagschaduw aan de haaraanzet’ te maken gebruiken we een haarkleur zonder ammoniak, die je haren niet oplicht aan de wortel. Zo kan je zelfs met een toner die maar een half tintje donkerder is al een schaduweffect creëren!

Niet alleen heb je zo minder onderhoud aan je kapsel, de kleur die we erop zetten (meestal een toner) heeft een zure basis en is bijzonder gezond voor de haren. Bij High Hair wenden we ons zonder uitzondering tot de shades van Redken of Dialight van L’Oreal Professionnel. Toppers onder de specialisten!

Terug naar je natuurlijke haarkleur?

Denk je met veel weemoed terug aan je natuurlijke haarkleur? Geen zorgen, bij High Hair halen we je originele tint weer naar boven! Hiervoor passen we een 'root melt’ toe: we brengen toner aan bij de haaraanzet en kleuren deze verder door in je haren. De uiteindes laten we alsnog wat lichter. Blond haar heeft van nature immers ook nooit een egale kleur van haarwortel tot haarpunt.

Naderhand heb je meer kleurdiepte in je haar en geweldig veel glans, zeker bij gouden en warme kleurtoners. Astinten hebben dan weer een poederachtig, matter resultaat wat zeer mooi kan zijn aan de haaraanzet.

Ook bij haarkleuringen die een volledige grijsdekking vergen bootsen we deze techniek soms na. We kleuren de haarwortels en faden deze vervolgens uit op de haarlengtes, met als resultaat iets lichtere haarpuntjes.

Afbeelding3.jpg

Afbeelding1.jpg

Is balayage hetzelfde als highlights?

In België wordt de naam ‘balayage’ algemeen gebruikt voor highlights en balayage. Onze Nederlandse klanten daarentegen gebruiken het woord ‘highlights’ voor echte blonde lokken tot aan de haaraanzet en zien een balayage eerder als een kleur die enkel in de haarlengtes of zelfs de punten wordt gezet. Eigenlijk een root shadow dus.

Daar ontstaan begrijpelijk wel eens misverstanden over, en daarom hebben we op onze online booking de twee namen naast elkaar gezet. Zo kun je je bij High Hair te Hoogstraten alvast niet vergissen!

High hair: toppers in het kappersvak

Aarzel niet om ons te contacteren voor een intakegesprek of vrijblijvend advies op maat. Wij zijn telefonisch te bereiken tijdens de openingsuren, maar je kunt ook afspraken boeken op ons online boekingsplatform. Alvast tot dan!